16. TÜRK – RUS DENİZCİLİK İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

16. TÜRK – RUS DENİZCİLİK İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

16. Türk – Rus Denizcilik İstişare Toplantısı, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Anadolu Hisarı Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

 
 
 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uhdesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Sayın Hızırreis DENİZ, Rus meslektaşlarını ülkemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye ve Rusya arasında denizcilik alanındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini vurguladı.  

 
 
 

Liman devleti kontrol uygulamaları, bayrak devleti uygulamaları, klas kuruluşlarının yetkilendirilmesi gibi konuların konuşulduğu toplantının ardından İstinye Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

 
 

Kuruluşumuzun faaliyetleri, Türk Boğazlarıyla ilgili istatistikler, seyir emniyeti ve güvenliğine yönelik yapılan çeşitli uygulamalar hakkında heyete bir brifing verildi. Heyete bu kapsamda Kuruluşumuz tarafından verilen Gemi Kurtarma, Arama-Kurtarma, Seyir Yardımcıları, Haberleşme ile Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmetleri hakkında kapsamlı bir sunum da yapıldı. 

 
 

Sunumun ardından Rus heyet operasyon odasında çeşitli incelemelerde bulundu.  

 
 
 

Ardından “Nene Hatun” acil durum müdahale gemimize bir ziyaret gerçekleştirildi. Heyete öncelikli olarak gemimizin konferans salonunda Nene Hatun gemisi tanıtılarak Kuruluşunuzun imkân ve kabiliyetleri, yapılan operasyonlar, olası bir kaza sonrası deniz kirliliğiyle mücadelede kullanılacak ekip ve ekipmanlarla ilgili bir sunum yapıldı.

 
 
 

Soru cevap kısmının ardından Nene Hatun gemisi gezdirilerek geminin faaliyetleri,  sevk ve idare şekilleri hakkında bilgi verildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar