TÜİK İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VE KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ARASINDA İŞBİRLİĞİ

TÜİK İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VE KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ARASINDA İŞBİRLİĞİ

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz arasında işbirliği protokolü imzalandı.

 

Genel Müdürümüz Sn. Yaşar Duran AYTAŞ “imzalanan bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kamu kurumları arasındaki iletişimin artırılması verimliliğin artırılması anlamını taşır. Biz bu protokol ile bu yönde bir adım atmış olduk. TÜİK’in derlediği istatistiklerden faydalanmak elbette ki bizlerin işlerine  olumlu yönde katkı sağlayacaktır” dedi.

 

TÜİK İstanbul Bölge Müdürü Sn. İsmail GÖKALP ise imzalanan protokolün önemine dikkat çekerek “TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü olarak kamu kurum ve kuruluşları ile yaptığımız işbirliği protokolleri ile istatistik bilincinin, öneminin kamu kurum ve kuruluşlarında da artırılması ve Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında yürütülen çalışmaların zamanında ve kaliteli olarak elde edilmesini amaçlamaktayız” dedi.

 

Resmi İstatistik programı (RİP) kapsamında TÜİK’in ürettiği istatistiklerin kalitesinin artırılması için iki kurum arasında ortak çalışmaların yapılması, Genel Müdürlüğümüzün talep etmesi durumunda TÜİK tarafından üretilen istatistikler ile ilgili bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi ve yine talep edilmesi durumunda belirlenen eğitimlerin ücretsiz olarak verilmesi, ihtiyaç duyulması haline bölgesel projeler kapsamında ortak çalışmaların yapılması, TÜİK veri gizliliği ilkesi kapsamında yer almayan her türlü bilgi ve belgenin Genel Müdürlüğümüz talepleri doğrultusunda karşılanması yer alıyor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar