1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN…

1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

 

         Karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımızın sembolü olan ve 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra elde ettiği en önemli başarılardan birisidir.

 

 

         Türk denizciliğinin gelişmesinin ve ekonomik kalkınmanın temellerini atan bu kanun ile denizlerimizde her türlü yük ve yolcu taşıma hakkı, kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri Türk gemilerince yapılmaya başlanmıştır.

 

 

         Güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır.

 

 

         Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü olarak yenilenen filomuz, eğitimli personelimiz ile denizlerimizde seyir, can mal ve çevre emniyetini sağlamak üzere 7/24 görev yapmaktayız.

 

 

         Ülkemizin dünya denizciliğinde söz sahibi olması yönünde emin adımlarla ilerlemesi için hep birlikte denizciliğimize gereken önemi vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar temenni ediyorum.

 

               YAŞAR DURAN AYTAŞ

                    GENEL MÜDÜR

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar