TÜRKİYE'NİN İLK ACİL MÜDAHALE GEMİSİ “NENE HATUN” DENİZE İNDİRİLDİ

TÜRKİYE'NİN İLK ACİL MÜDAHALE GEMİSİ “NENE HATUN” DENİZE İNDİRİLDİ

 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'müzün yaptırdığı Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi “Nene Hatun”, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sn. Lütfi Elvan’ın katılımıyla denize indirildi.
 
 
 

Törende konuşan Bakanımız Sn. Lütfi Elvan, Türkiye'de ilk kez imal edilen, Türk Acil Kurtarma gemisinin Türk denizciliğine önemli katkılar sunacağını söyleyerek seyir, can ve mal emniyetinin artırılması noktasında, her türlü hava şartında görev yapabilecek niteliklere sahip, gemi kazalarına, deniz kirliliğine ve yangınlara karşı operasyonel gücümüzü artıracak olan Acil Durum Müdahale Gemisi projesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 
 

Genel Müdürümüz Sn. Yaşar Duran Aytaş da, Türk Denizciliğinin, Türk mühendis ve işçiliğinin, Türk tersaneciliğinin yüz akı olan bu örnek projede; desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen sayın bakanımıza, projede çalışan tüm mühendis ve işçiler ile emeği geçen herkese teşekkür ederek, projenin Türk denizciliğine hayırlı olmasını diledi.

 
 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sn. Lütfi Elvan, törenin ardından İzmit Körfez geçiş köprüsü inşaatında çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra İzmit Kıyı Tesisi İşletmesi ve Sanayiciler İstişare Toplantısı’na ve Üçüncü Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışmasının ödül törenine katıldı.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar