KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

 

Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Duran AYTAŞ, yaptığı açıklamasında;

 

“1997 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nden ayrılarak kurulan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 2014 yılı Kasım ayına kadar TDİ Denizyolları İşletme Müdürlüğü binasında hizmetlerini sürdürmüş ancak Salıpazarı Kruvaziyer Limanı (Galataport) Projesi kapsamında, hizmet verdiği binasından şimdiki yerine taşınmıştır.

 

Göreve geldiğim 15.08.2014 tarihinde Karaköy’de bulunan ve daha önce üniversite kız yurdu olarak kullanılan binanın kiralama izni Başbakanlık’tan alınmıştı.

 

Bina edinme çalışmalarının 2005 yılından beri devam etmesi sebebiyle ilk hedefimiz bu işin sonuçlandırılması olmuştur. Araştırmalarımız sonucu İstanbul İli, Üsküdar ilçesinde yer alan eski  Vergi Dairesi binası için girişimlerde bulunduk ve uzun bir çaba sonucu Sayın Başbakanımızın onayı ile Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nın 22.06.2015 tarih ve 61170 sayılı yazısını 23.06.2015 tarihinde bizzat teslim alarak satın alma işini tamamladık.

 

Söz konusu binanın yıkılıp yeniden projelendirilmesi sonucu yapılacak olan yeni Genel Müdürlük Hizmet Binasının kuruluşumuz çalışanları için hayırlı olmasını diler ve başta Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” 

 

ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar